T’ia nisësh nga zero

Shumëkush nuk beson në teorine ” tja nisësh nga zero” në biznes. Andi, djali nga Fieri, e ka kthyer riciklimin në sipërmarrje duke realizuar objekte të ndryshme funksionale apo vepra arti. Andi i ripërdor materialet e riciklueshme duke i kthyer ato në objekte dekori apo arti. Disa nga materialet që mund të punohen apo gjenden me…

{:al}Bimët mjekësore- Shqipëria lider në Europë{:}{:en}Bimët mjekësore- Shqipëria lider në Europë{:}

{:al}Bimët mjekësore- Shqipëria lider në Europë Shqipëria vazhdon të mbetet një nga aktorët  kryesor në tregjet ndërkombëtare në sektorin e bimëve medicinale. Tradicionalisht Shqipëria eksporton bimë mjekësore të egra, të papërpunuara, të cilat eksportohen për t’u trajtuar dhe paketuar jashtë vendit. Këto bimë përdoren në industrinë ushqimore për çajra bimorë, në formën e erzave për…

{:al}Uthull “Made In Albania”, historia e punishtes që sot eksporton produkte jashtë vendit{:}{:en}Vinegar “Made in Albania”, the story of the manufacturer that today exports products abroad{:}

{:al} Ndonëse nuk është një produkt i konsumit të përditshëm, uthulla s’mund të mungojë në kuzhinën tonë, aq më tepër kur ajo prodhohet në mënyrë natyrale. I tillë është rasti i kompanisë “Agro Fruit” në Korçë, e cila ka nisur me prodhimin e uthullës që në vitin 2010 dhe sot pas rreth shtatë vitesh e…