{:al}2 sekrete që duhet t’i dish para se të vendosësh të zgjerosh kompaninë{:}{:en}2 Simple Secrets You Need to Know Before Scaling Your Company{:}

{:al} Gjithëkush mund t’a bëjë listën e elementëve që nevojiten për një rritje të shpejtë të kompanisë: Infrastruktura, modeli i biznesit, kapitali, plani strategjik. Megjithatë, ka dy barriera më pak të njohura që sipërmarrësit i mbajnë si kryevepra strategjike. Nëse ju dëshironi të largoni barërat e keqija nga kopshti, spërkatini me produkte, përbërësit e të…

Details

{:al}Rrjeti i sipërmarrësve: 7 mënyra për të krijuar një lidhje{:}{:en}Networking for Entrepreneurs: 7 Ways to Make a Connection{:}

{:al}Pronarët e suksesshëm të biznesit të vogël e dinë që ata kanë arritur në pikën ku janë sot falë njerëzve që i ndihmuan përgjatë rrugëtimit të tyre. Një rrjet i fuqishëm profesional mund të të ndihmojë të arrish gjera që nuk do i kishe arritur dot asnjëherë vet duke u nisur nga zgjidhjet e problemeve…

Details

{:al}4 mënyrat me të cilat bizneset e vogla mund të fitojnë kundër konkurrentëve të mëdhenj{:}{:en}4 Ways Small Businesses Can Compete Against the Major Competitors{:}

{:al}Lëvizja në një qytet të ri apo në një punë të re mund të jetë e frikshme, është e vështirë të gjendet strehim, të lëvizen sendet personale e më e vështira është përballja më njërëz e ambient jo të këndshëm në vëndin pritës. E njëjta gjë vlen edhe për bizneset e vogla që janë duke…

Details

{:al}Uthull “Made In Albania”, historia e punishtes që sot eksporton produkte jashtë vendit{:}{:en}Vinegar “Made in Albania”, the story of the manufacturer that today exports products abroad{:}

{:al} Ndonëse nuk është një produkt i konsumit të përditshëm, uthulla s’mund të mungojë në kuzhinën tonë, aq më tepër kur ajo prodhohet në mënyrë natyrale. I tillë është rasti i kompanisë “Agro Fruit” në Korçë, e cila ka nisur me prodhimin e uthullës që në vitin 2010 dhe sot pas rreth shtatë vitesh e…

Details

{:al}Histori suksesi me “Artizanët e Antigonesë”, si tradita kthehet në biznes{:}{:en}The success story of “Antigonea Artisans”: how tradition has become a business{:}

{:al} Mundësi për të jetuar duke punuar, është edhe trashëgimia. Natyra, ambienti, profesionet, jane baza e orientimit pët të fituar duke promovuar. Mbartësit e trashëgimisë janë në kohën e duhur për të vënë në lëvizje mundësitë dhe aftësitë, si për shembull: Qëndistarët, mjeshtrat e veshjeve popullore, gatimeve tradicionale, përpunuesit e gurit, drurit e të punimeve…

Details

{:al}SME{:}{:en}SME{:}

{:al} SME Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme (SME-të) përfaqesojnë 99% të të gjitha bizneseve në BE.Përkufizimi i SME-ve është i rëndësishëm për të patur akses në programe financiare dhe mbështetëse të BE-së të cilat synojnë pikërisht këto ndërmarrje. Cfarë është një SME? SME-të janë përkufizuar në legjislacionin e BE në rekomandimin 2003/361. Faktoret kryesorë…

Details